Το τζακούζι, η αρκούδα-κίνδυνος και η γενέθλια άλκη

Ημέρα 8

Μετά τη χθεσινή ημέρα των πυροβλητών και τοξοβολίας, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να τσεκάρουμε μερικά μαγαζιά τοξοβολίας εδώ γύρω.. Στην Ελλάδα έχω ήδη ένα τόξο, άλλα εδώ και καιρό ψάχνω ένα takedown τόξο γιατί μπορείς να το σπάσεις σε 3 κομμάτια και να το μεταφέρεις κανονικά στην βαλίτσα σου στα ταξίδια όταν κάνεις τσεκ-ιν.

Περάσαμε το πρώτο μισό της ημέρας μας κάνοντας μερικές δουλειές στον κήπο του σπιτιού που έχουν εγκαταστήσει ένα τζακούζι, προσπαθόντας να ασφαλίσουμε το κάτω μέρος του από τις πιτσιλιές! Μετά κάναμε λίγη προπόνηση στο μπαλκόνι για να ανανεώσουμε τις φόρμες μας και ρίξαμε μια βουτιά στο τζακούζι (αν όχι για κανένα άλλο λόγο, απλά για να τσεκάρουμε αν τα μερεμέτια μας πιάσανε τόπο…). Η Σόνια, το τρελό 7μηνο μαλαμούτ που ζει σε ένα φραγμένο κομμάτι του κήπου έκλαιγε σε όλη τη διάρκεια του μπάνιου μας γιατί δεν μπορούσε να έρθει να σπλατσουρίσει στην ζεστή μπανιέρα με τις μπουρμπουλίθρες.

Ο C επέστρεψε από τη δουλειά και μας πήγε με το αμάξι σε ένα τοπικό κατάστημα τοξοβολίας. Με αφορμή ότι τα γενέθλια μου ήταν την επόμενη μέρα, είχα μια καλή δικαιολογία να αγοράσω ένα τόξο που είχα σταμπάρει στην Αγγλία στα δύο τρίτα της τιμής! Αυτό λοιπόν είναι το δώρο γενεθλίων μου για τον εαυτό μου – το SAMICK Sage και τρία βέλη carbon steel με μια φαρέτρα ζώνης:

\"viber

ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗΗΗΗΗ

Μετά από αυτή την συναρπαστική γενέθλια αγορά, ο C μας πήγε (μαζί με μια ακόμη couchsurfer) στο Beluga Point, μια περιοχή με μία από τις υψηλότερες παλίρροιες στον κόσμο. Οι άνθρωποι έρχονται στο Beluga Point για να δούνε, τι άλλο, Belugas (http://aksioperierga.blogspot.com/2015/04/blog-post_22.html). Ο C μας είπε ιστορίες των φαλαινών που έρχονται εδώ για να κυνηγήσουν Χούλιγκαν ψάρια…

Μετά μας οδήγησε στο Crow Creek στο Chugach State Park. Μια περιοχή πάνω στο βουνό που έμοιαζε τόσο πολύ σαν αρκουδο-μερος όσο τίποτα που έχω δει μέχρι τώρα. Σταματήσαμε στο πάρκινγκ (εκεί που τελειώνει και ο δρόμος) που οι πεζοπόροι πέρνουν το μονοπάτι για το βουνό. Τι όμορφο μέρος!

\"Screen

Η επίθεση εντόμων άρχισε τη στιγμή που βγήκαμε από το αυτοκίνητο…

Περπατήσαμε σε ένα ποτάμι που ρέει κατευθείαν από τον παγετώνα. Παγωμένο νερό που περιβάλλεται από αρκούδο-περιοχές!

Δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να περπατήσουμε το μονοπάτι, αλλά ακόμα κι αν είχαμε χρόνο, είχαμε το μικρό πρόβλημα ‘αρκούδα Γκρίζλι έχει σκοτώσει μια άλκη και προστατεύει το φαί της γύρω στα 1,5 μίλια πάνω στο μονοπάτι’ ..

 

Στο δρόμο της επιστροφής είδαμε τον πρώτο μας Αμερικανικο Θαλασσαετό (Haliaeetus leucocephalus)!!!! Παρά την βαρεμάρα του C (Ε, ένας ακόμα θαλασσαετός..), Εμείς κάναμε σαν τρελοί! Δεν υπήρχε μέρος για να σταματήσουμε για φωτογραφίες, αλλά ο Bert κατάφερε να πάρει μια γρήγορη φωτογραφία της σιλουέτας του πουλιού πριν το φορτηγό μπλοκάρει τη θέα..! Είναι πολύ συχνό να δεις θαλασσααετό εδώ, οπότε ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να βγάλουμε καμια φωτογραφία της προκοπής αργότερα ..

————————————————————————–

Ημέρα 9

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ημέρα γενεθλίων που είχα ποτέ! Με 11 ώρες διαφορά από το σπίτι, άρχισα να παίρνω μηνύματα από νωρίς το προηγούμενο βράδυ!

Πήγαμε στο κέντρο της πόλης για να γνωρίσουμε και από κοντά τον Αlexander, τον μετά-το-συνέδριο-φίλο μας για τα ταξίδια με το αμάξι! Όταν το συνέδριο τελειώσει, ο Αlexander, o Bert και εγώ θα οδηγήσουμε το Denali Highway και άλλες όμορφες περιοχές για λίγες μέρες. Οι καλοί μα CouchSurfing φίλοι μας δανείσαν τα ποδήλατά τους και πήγαμε στο κέντρο της πόλης μέσα από το πιο όμορφο μονοπάτι/ποδηλατόδρομο του κόσμου!! Δάση και πάρκα.

Ω, και στο δρόμο της επιστροφής, είδαμε μια άλκη!!! Η γενέθλια άλκη – η οποία δεν έδωσε δεκάρα για εμένα και τον Μπερτ! Όμορφα ζώα (με το δικό τους τρόπο)..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *